KOLOROWO, A NAJWAŻNIEJSZE, ŻE ZDROWO

Odsłony: 1564

IMG 20241007 WA0002Lekcje  o tematyce prozdrowotnej często odbywają się w naszej szkole. Dlaczego trzeba myśleć o tym , co się je, jakich dokonywać wyborów podczas zakupów w sklepach? Czym karmić młode organizmy, aby rozwijały się prawidłowo, zaopatrzone w niezbędne składniki pokarmowe. Podsumowaniem lekcji o zdrowym odżywianiu stało się wykonanie ,,kolorowych szaszłyków” z owoców. Uczniowie klasy II a prześcigali się w pomysłach: kiwi, borówki, winogrona, jabłka, gruszki, banany, mandarynki, nektarynki i brzoskwinie nabite na patyki zamieniły się w piękne  przekąski. Miejmy nadzieję, że takie pomysły będą dzieciom częściej przychodziły do głowy.(M.B)IMG 20241007 WA0003IMG 20241007 WA0004IMG 20241007 WA0005IMG 20241007 WA0006IMG 20241007 WA0007IMG 20241007 WA0008IMG 20241007 WA0009IMG 20241007 WA0010IMG 20241007 WA0011IMG 20241007 WA0012IMG 20241007 WA0013